Избори Бг

Поредни избори, поредни резултати, отдавна познати…

Светът ми е ясен до болка, както и моята безполезна намеса в настоящето.
Не се тормозя излишно, защото въпреки това, животът ми е прекрасен.
Отдал съм се на щастието си и не спирам да се забавлявам с ежедневието си.

Гласувам естествено, въпреки че осъзнавам…
Зад целия политически спектър, под една или друга форма, стои един единствен субект, КОЙто ни играе познатата на всички пиеса … „Разнообразни добри и лоши ченгета“.

Естествено гласувам… за по-доброто, защото върши някаква работа, макар и да не поглежда към най-важната…, а и лесно се отказва в полза на… не знам КОЙ.

Тези, които говорят най-сладките предизборни приказки си ги позволяват, защото знаят, че няма да ги изпълняват, няКОЙ ги е нароил толкова на брой, че като си разпределят гласовете, не им се налага…..

Както казах, живея си прекрасно и не искам да се ровя в горчилката на настоящето, защото нищо няма да се промени, ниКОЙ няма да съдейства, а без неговата благословия нищо не става.

Пиша, защото гледам с надежда далече в бъдещето на поколенията ни.

За пореден път искам да споделя, че съм измислил нова политическа система.
Преди тридесет години това бе просто една фантазия, но днес тя вече би могла да се реализира.

Просто е.

Просто, не е нужно да питаме тези, които не знаят. Това са изборите в наши дни. Популизмът се е развихрил по света и у нас… Брекзит… Тръмп… сега чакаме Франция…
Защо съдбата ни трябва да зависи от хора, които не могат да се ориентират правилно в обстановката, нямат вярна оценка. В голямата си част хората са заблудени, защото лесно се манипулират, няКОЙ ги омайва със сладки приказки.

Не искам да обиждам никого, нека всеки сам да прецени себе си на днешния ден.

Нека да си направи равносметка… вчера гласувал… къде е гласът му днес?

Денят за размисъл не е за всеки, светът вече е доста по-сложен.

Моята фантазия

Съвременният свят вече няма нужда от политически партии. Там винаги няКОЙ кадрува и подрежда листи.
Политиците бяха необходими посредници между народа и властта, но развитието на технологиите ги направи излишни.
Сега те са звеното, което няКОЙ атакува и корумпира.

Депутат

Депутат би трябвало да стане всеки, който пожелае. Естествено трябва да отговаря на определени изисквания.

Властта е мощно оръжие и достъпът трябва да се контролира поне, както за огнестрелно. Изискването е свидетелство за съдимост, удостоверение от следствената служба, от психодиспансера и документ за поне средно образование.

За разлика от ловците, кандидатите за депутати задължително трябва да полагат тест за интелигентност, който да включва и общо образователени познания…. като истрория, география и т.н.
Задължителен би трябвало да е и психо тестът, поне като за професионален шофьор, за вярна преценка, правилна реакция.

Възнаграждение

Важно е – възнаграждение за редовите депутати да няма.
В управлението трябва да се допускат само хора с идеална цел.
Заплащане да има само за участниците в комисии, там където реално се създават законите. Към тези депутати, съответно изискванията за експертиза по специалността ще са много по високи.

Още изисквания към желаещите да управляват.

До властта трябва да се допускат само хора, които редовно си плащат данъците и такива, които не взимат пари от държавата, по никакъв повод, нито като заплати, нито по договори. По този начин се ограничава достъпа на хора от администрацията.
Целта на управлението е да се оптимизира държавния апарат, а това е конфликт на интереси.
И още нещо, достъп до депутатско място да имат само хора с деца, без значение собствени или осиновени. Това е сериозна гаранция за загриженост и отговорност към бъдещето.
Управлението ще става без много шум и излишни разходи. Депутатите ще работят от дома си, от офиса си, от почивката си на море или планина, просто ще гласува с криптиран смс. Ще изказват мнението си за нов закон, избор на президент, назначението на премиер, главен прокурор или за класиране на фирма в обществена поръчка.

Измами не може да има…

С публичност, за това кой как е гласувал не може да има измами.
Така всеки депутат ще види как е отчетен гласът му и дали не е подменен вотът му.
С толкова много ограничения в петстотин милионна Европа, едвали ще има повече от пет милиона депутати….
Дали няКОЙ ще може да притиска и да корумпира толкова много хора…. хора с положение, с образование, реализирани, разумни, отговорни…. съмнявам се.
Една подобна политическа система ще освободи страшно много пари. Колко ли струва европарламента, като разходи и заплати, ами партиите, а белите, които правят:)
Пет милиона реализирани в живия живот хора, без облаги от решенията си биха спести огромни средства и биха оптимизира разходите на държавата.

Гарантирано оцеляване

Със сигурност ще останат пари за гарантиран минимален доход на всеки. Това е стъпка, която неизбежно ще се наложи и вече експериментално се практикува в някои страни.
Ще става все по-трудно да си намериш работа.. с развитието на технологиите, с автоматизацията в индустрията и селското стопанство, хората ще стават все по -„излишни“.
Минималният гарантиран доход е задължителна крачка в близко бъдеще, ако не се въведе ни чакат бунтове и вълнения.
Предлаганата политическа система е съвършена за момента, но бъдещето няма да е толкова розово.
Не само политическата система трябва да се промени, много сфери в човешкия живот се нуждаят от драстични промени. И ако не се направят светът ще върви към война.
Ще трябва да се взимат тежки решения, такива каквито само диктаторите могат да взимат. И за да не се стига до диктатури, новата система става още по-задължителна.
Нека отговорността за това, което предстои да се поеме от милиони умни, образовани и разумни хора, безкористно избрали да служат на обществото.

This entry was posted in *.*. Bookmark the permalink.

One Response to Избори Бг

  1. Elka Kasabova says:

    Само диктатура ще ни помогне,.. аз съм много крайна,.. снощи за пръв път внимателно се заслушах в автобиографиите на Бойко и Корнелия,.. изправиха ми се косите,.. ами Корнелия три пъти е давана под съд за далавери, но това не й пречи да срича като ученичка пред целият български народ и да ни се кълне колко е предана и безкористна,.. пред нея милият Бойко просто е като невинен агнец,..ами..охранителче…) Много хубаво си го написал, Хъмпи,.. поздравления,..!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *